Save

Design Svanhild Åbonden myymälässä Kaptensgårdenissa

Design Svanhild Åbonden myymälässä Kaptensgårdenissa, löydät tekstiilitaiteiliaja Svanhild Åbonden uniikkeja batiikkivaatteita silkissä ja pellavassa.


Vaatesuunnittelija Svanhild Åbonde suunnittelee ja valmistaa yksilöllisiä vaatteita käyttäen pellavaa, silkkiä ja puuvillaa, jotka värjätään käsin vahabatiikkimenetelmällä mm. indigovärein. Hänen kokoelmaansa kuuluu myös saaristolampaanvillasta huovutetut takit ja päähineet. Svanhild Åbonde asuu osan vuodesta Länsi-Afrikan Beninissä, missä hän työskentelee paikallisten käsityötaiteilijoiden kanssa. Afrikka inspiroi hänen vaatekokoelmaansa, joka säilyy skandinaavisena. Muun osan vuodesta Svanhild Åbonde asuu Turunmaan saaristossa, Nauvossa. Sielä hän valmistaa villakokoelmansa.


Svanhild Åbonde on saanut uransa aikana lukuisia apurahoja ja Svenska Kulturfondenin teksiilitaiteen palkinnon vuonna 2003.


"Palkinnonsaaja on luonut menestyksekkään uran tekstiilitaiteilijana ja suunnitellut määrätietoisesti innovatiivista vaatefilosofiaansa yhdistäen siihen

vaikutteita kansantaiteesta ja käsityöläisperinteestä. Omaperäisellä muotokielellään hän luo persoonallisen näkemyksensä lukuisissa eri kulttuurien kohtaamisissa."

Where in Finland ?

Coast

Seasons

Suitable experience in June, September

Contact

Design Svanhild Åbonde/ Kaptensgården

Jaggasvägen 21, 21670 Nagu
Visiter site